Op muzikale reis

Op dinsdag komt Kleintjekunst langs op de Voorwegschool om samen een hele leuke muziekdag te beleven. Kleintjekunst is een organisatie die interactieve kunstprogramma’s maakt voor kinderen.

Kleintjekunst werkt met zelfstandige kunstenaars en laat kinderen op een laagdrempelige manier kennismaken met verschillende kunstdisciplines. De Kleintjekunst-kunstenaars komen op bezoek bij kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, BSO’s en basisscholen. En nu ook op de Voorwegschool.

Voor de groepen 1-3 wordt een speciale Peter en de Wolf voorstelling gegeven in de Pinksterkerk op de Camplaan. Dit muzikale sprookje zal gespeeld worden door organist Willem Jan Cevaal, die alle instrumenten uit het verhaal kan spelen op dat ene grote kerkorgel. Willem Jan is organist van de Oude Kerk en de Pinksterkerk.

Het sprookje wordt verteld door Pieter Terpstra, predikant van onder andere de Pinksterkerk en een groot verhalenverteller. Twee dansers van Kleintjekunst zullen de personages uitbeelden en elke klas is een personage uit het verhaal. De kinderen zullen in een bijpassend ‘kostuum’ naar de voorstelling komen, die zij in de klassen zelf zullen voorbereiden. In de middag zullen ze tekenen en knutselen over de voorstelling.

De groepen 4-8 gaan op muzikale safari door de Voorwegschool en de omgeving van de school. De safari wordt geleid door een kunstenaar: de reisleider. Deze reisleiders weten veel over de geschiedenis van de Voorwegschool en vertellen interessante feiten en weetjes over de school en het gebouw en de kinderen maken opdrachten naar aanleiding van wat ze horen en zien.

’s Middags maken de kinderen zelf verhalen bij de plaatsen waar ze ’s ochtends langs zijn gekomen en vertellen die aan elkaar in kleine groepjes. Zo wordt hun verbeeldingskracht gestimuleerd en leren ze op een andere manier te kijken en te luisteren naar hun eigen school en de geschiedenis ervan.

Kleintjekunst wil dat kinderen zich kunnen blijven verwonderen en gestimuleerd worden om verder te denken dan dat wat ze zien of dat wat er is. Kleintjekunst begeleidt de kunstenaars in het maken van programma’s die afgestemd zijn op de leeftijd en het ontwikkelingsniveau van de kinderen. Dansers, beeldend kunstenaars, muzikanten en mimespelers laten kinderen kennismaken met verschillende inspirerende voorbeelden van zelfexpressie.

De kunstenaars werken met een programma dat een kader biedt waarbinnen kinderen kunnen experimenteren met beweging, geluid, beeld, vorm of kleur. Kleintjekunst biedt programma’s voor babies, peuters, kleuters en voor kinderen van de basisschool-leeftijd. Ook geeft Kleintjekunst workshops aan volwassenen die met kinderen werken, bijvoorbeeld pedagogisch medewerkers, leerkrachten, ouders en/of kinder-marketeers.

Voor iedereen die zich (weer) wil verwonderen. Voor meer informatie, kijk op www.kleintjekunst.com.

Voorwegschool 385!

Op deze speciale jubileumsite berichten we over alle festiviteiten in het kader van het 385-jarig bestaan van de Voorwegschool in Heemstede.

Ook nog foto’s?

Stuur ook uw foto's voor een plaats op deze jubileumsite. Klik hier